Transfusion Evidence Library – volně dostupná DB

Evidentia Publishing od ledna 2021 volně zpřístupnila online databázi Transfusion Evidence Library, která shromažďuje informace pro obor transfuzní lékařství.

Přístup: www.transfusionevidencelibrary.com (k dispozici je user guide)
Přístup není třeba nikde aktivovat, databáze je nyní trvale dostupná bez přístupových údajů.

Databázi vytváří NHS Blood and Transplant’s Sys­tematic Review Initiative (SRI) pod vedením profesora Mikea Murphyho. Jedná se o unikátní zdroj, kde přehledně na jednom místě naleznete evidence-based informace typu systematické přehledy a meta-analýzy (od roku 1980 po současnost), všechny randomizované kontrolované pokusy (od roku 2002 dodnes), ekonomické studie relevantní pro transfusní medicínu (od roku 1990 dodnes). Databáze je pravidelně aktualizována, SRI přidává ke každému záznamu doplňující informace jako klinickou specializaci (Blood Donors, Critical Care, Haematology and Oncology, Medicine, Obstetrics and Gynaecology, Surgery), zaměření (Blood Components, Clinical Practice, Donation Practice, Alternatives to Blood), PICO Summaries a klíčová slova SRI. Jedná se o abstraktovou databázi s odkazy na plné texty ve volně dostupných i placených zdrojích.

Zaregistrovat se lze také k zasílání novinek prostřednictvím Transfusion Evidence Alert, přihlášení k odběru newsletteru viz http://www.transfusionevidencelibrary.com/newsletter.
Nejnovější newsletter k nahlédnutí na 
https://bit.ly/2Wx6VnV.

Více informací: na webu AiP

Print Friendly